Виконанням державного Гімну України розпочалася година пам’яті, приурочена сороковим дням за Небесною сотнею, яка пройшла в коледжі 3 квітня. Священик отець Дмитро відслужив поминальну панахиду, а потім на сцену запросили випускника коледжу, колишнього члена студради Романа Дашавця. Саме Роман керував 19 сотнею Євромайдану, та організовував до бою всіх рогатинців.

 

У своїй розповіді він зазначив, що битва на Майдані не принесла остаточної перемоги, вона не зламала системи, яка принижувала гідність людини, яка забезпечувала свавілля влади, яка позбавляла права людини на справедливий суд. Тому робота з розбудови нової системи влади лягає на плечі сьогоднішніх студентів, які в пам’ять героїв Небесної Сотні мають вчитися, щоб стати майстрами своєї справи, професіоналами.

Роман представив і запросив до слова свого побратима, священика сотні, отця Олександра, який разом з рогатинцями молився, стояв під кулями, побував у полоні і лише нещодавно повернувся із Польщі, де лікувався після поранення.

До розмови долучилися студенти: Наталя Крук, Ірина Бабій, Наталя Макогін. Вони відновили в пам’яті студентів коледжу їхню участь у революції гідності, а це – марші протесту проти побиття студентів у Києві, перші мітинги у місті та звернення до тодішньої влади з вимогою скласти свої повноваження, збір благодійних котів на підтримку Євромайдану, на реабілітацію поранених випускників коледжу, на допомогу сім’ям Небесної сотні, організація антивоєнного мітингу для всієї молоді району.

 

 

Секретар студради коледжу Наталя Макогін розповіла про участь студентів у загальноміському конкурсі на кращий ескіз пам’ятного знаку Небесній Сотні. Запропонувала в травні організувати благодійний концерт для жителів  міста і залучені кошти передати на його спорудження, та підтримати ініціативу адміністрації по створенню кутка Слави Небесної сотні в коледжі.    

 

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×