Втілюючи в життя  Закон України “Про вищу освіту“ в плані міжнародного співробітництва, дирекція нашого коледжу  26 лютого 2015 року уклала Договір співпраці з Вищою Школою Агробізнесу(Польща). З цієї нагоди до навчального закладу прибули: Maciey  Macieboch-канцлер, директор  адміністрації, MarekPawlowskiJaroslaw Wegrowski-представники  цієї Школи. (фото)

Укладений Договір передбачає вступ  випускників коледжу  на  навчання у польський навчальний заклад для здобуття освітнього рівня  «магістра».

Що  представляє собою вищий навчальний заклад ?

WSA(Вища Школа агробізнесу) w Lomzy – це університет, заснований у 1996 році, головним напрямом діяльності якого в той час була підготовка  фахівців – аграріїв.

Зараз він пропонує  майбутнім студентам широкий спектр освітніх програм, що давно не обмежується агробізнесом, а включає багато інших напрямків, таких як: IT – технології, будівництво, готельний і ресторанний бізнес, медицина тощо.

Протягом останніх 10 років активно розвиваються факультети, пов’язані з відновлювальними джерелами енергії, інформаційними технологіями та автоматизацією, переробкою відходів у сільському господарстві. Окремим напрямком є факультет будівництва зі спеціалізацією «Електрика та дослідження опору будівельних матеріалів».

З самого початку існування засновники ставили перед собою мету створити такий навчальний заклад, що дасть випускнику після закінчення навчання шанс стати дійсно повноцінним фахівцем, а також надати можливість самореалізації та отримання якомога більшого багажу практичних і життєвих знань. Прагнули створити комфортні умови навчання, проживання та розвитку не лише для польських студентів, а й для студентів з-за кордону, особливо вихідців з країн колишнього СНД.

За словами представників Школи, одним з основних прагнень завжди було те, щоб усі студенти знаходили собі місце на ринку праці. Близько 85 відсотків студентів знаходять собі роботу відразу ж після закінчення навчання, а деякі і під час навчання. За цим показником  вони випереджують  багато державних і приватних університетів.

Для вступу до навчального закладу не вимагається складання вступних іспитів. Також не береться  до уваги кількість балів, отриманих при здачі випускних іспитів на території наших країн (країн СНД). Це пов’язано з тим, що в Польщі система освіти побудована за зовсім іншим принципом.

При наявності вищої освіти, отриманої в рідній країні, є можливість вступу у магістратуру на схожий напрям підготовки. Однак, дане питання потрібно обговорювати індивідуально, попередньо сконтактувавши з представниками  Школи.

Документи , які  необхідні  для вступу:

  1. Ксерокопія паспорта.
  2. Атестат про закінчення школи.
  3. Виписка з оцінками.

Пізніше ці документи будуть переведені на польську мову.

Оплата:

         Навчання на всіх факультетах – 6000 злотих за перший рік.

         Усі наступні роки – 4500 злотих за рік.

         Адміністративна оплата – 300 злотих (сплачується один раз при поступленні).

         Оплата за переклад документів – 135 злотих для факультету медсестринства, 60 злотих для решти факультетів.

         Оплата за тимчасовий вид на проживання – 400 злотих ( сплачується один раз при отриманні).

         Страхівка – 50 злотих на місяць.

         Гуртожиток -300 злотих на місяць.

 

Факультети, які повязані з нашим навчальним закладом:

1)ФАКУЛЬТЕТ АГРОБІЗНЕСУ

Спеціальності:

  1. Агробізнес.

  2. Консалтинг в сільському господарстві.

  3. Охорона навколишнього середовища сільгоспугідь.

 

  1. Сучасні технології у тваринництві.

 

  1.    Економіка сільського господарства.

  2. Управління якістю в агробізнесі.

  3. Інформаційні технології в сільському господарстві.

  4. Відновлювана енергія та системи управління відходами.

2)ФАКУЛЬТЕТ

 

ІНФОРМАТИКИ І АВТОМАТИЗАЦІЇ В СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ

Інформатика і автоматизація в сільському господарстві теж є передовим напрямком, що активно просувається на ринку праці. У звязку з великим попитом на спеціалістів цієї категорії пропонується пройти курс навчання, спрямований у першу чергу на вивчення оснащення і впровадження інформаційних технологій в аграрній сфері. Враховуючи те, що тільки в області знаходиться  1300  великих господарств і 12 фабрик з виготовлення продуктів харчування, то потреба в працівниках даної сфери дуже висока. Іншою важливою деталлю є те, що перед відкриттям даного напрямку провели власне дослідження ринку праці і отримали статистичні дані, які свідчать про дефіцит спеціалістів, який складає близько 4000-5000 людей.  І це не беручи до уваги потреби інших регіонів Польщі та Євросоюзу.


Завдяки спільним напрацюванням навчальних закладів і з’ясування потреб студентів є можливість надання повноцінно оснащених лабораторій для проведення всіх необхідних досліджень і отримання практичних навичок.

Про подвійні дипломи

Особливо хочеться відзначити можливість отримання двох дипломів паралельно. Є можливість навчатися у себе в країні і у Польщі одночасно. Для такого способу навчання розроблена спеціальна індивідуальна програма, яка дозволяє скоротити час навчання. При наявності диплома бакалавра ( а наш диплом прирівнюється до диплома бакалавра),  можна подати документи у Вуз на ступінь магістра. У такому випадку навчання займе близько 1.5 роки. Також існує можливість перезарахування предметів, які вже вивчали, що допоможе істотно заощадити час і сили. Все, що стосується подвійних дипломів встановлюється в індивідуальному порядку.

 

Проживання та побутові проблеми

Напевно кожного хвилюють питання, пов’язані з пошуком житла, адаптацією у новому для середовищі, оформленням документів для проживання на території Польщі і т.д. Що стосується житла, то університет має комфортні гуртожитки, які коштують лише 300 злотих на місяць, що безсумнівно дешевше ніж орендоване  житло. Гуртожиток повністю забезпечений  всіма необхідними речами для проживання (постільна білизна, кухонне начиння і т.д.).

         Оформленням всіх документів, необхідних для проживання і роботи на території Польщі і Євросоюзу займеться університет. Тобто отримується на руки тимчасовий вид на проживання без участі в його оформленні. Оформляється документи таким чином, щоб під час і після закінчення навчання мати рівні права з європейськими громадянами. Є медична страхівка, яка в разі необхідності покриє всі витрати лікування як в Польщі так і на території Євросоюзу.

         Також зустрічають абітурієнтів у день приїзду, проводять  і поселяють  в гуртожиток. Можна отримати консультаційну допомогу у міжнародному відділі з будь-яких питань. Таким чином студенти завжди є під постійною опікою на перших етапах становлення в новому для них  середовищі.

 

  Інші приємні дрібниці

Університет намагається полегшити життя багатьом студентам з-за кордону, особливо з країн колишнього СНД, знаючи з якими фінансовими та побутовими труднощами вони можуть зіткнутися за кордоном. Першим кроком було введення безкоштовного харчування для іноземних студентів (кожен день студент отримує безкоштовний комплексний обід). Крім того нашим студентам доступні два басейни на території міста, які вони можуть відвідувати безкоштовно. Так само в розпорядженні студентів є безкоштовний спортивний зал. Усіляко намагаються  урізноманітнити  культурний  відпочинок студентів, тому ВНЗ організовує постійні виїзди як у Польщі так і за кордоном. Одним з яскравих прикладів є щорічний екскурсійний виїзд до Швеції в місто Карльскроне, який фінансує Університет. Часто організовуються інтеграційні поїздки визначними місцями Польщі. Також слід відзначити виїзди в польські гори на лижні курорти, які є безкоштовними.

Крім того, розуміючи важку ситуацію в країнах СНД намагаються допомогти нашим студентам, у разі матеріальних труднощів, знайти собі додатковий заробіток під час навчання.

Під час проходження практик за кордоном наші студенти отримують додаткове фінансування з програми ERASMUS +, яке становить від 200 до 400 євро на місяць. Ці гроші додаються до зарплати. Програма Erasmus є фінансовою допомогою Євросоюзу для студентів, що  перебувають за кордоном.

Тож не упустіть шансу здобути Європейський диплом, а основне якісну освіту.

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×