Свято Покрови

Для українців свято Покрови є християнське і національне, бо символізує зв’язок поколінь та невмирущість традицій нашого народу.

 

Багато храмів по Україні збудовано на честь Святої Покрови. Капличка, що знаходиться на території коледжу, теж споруджена з ініціативи директора Ігоря Васильовича Триніва на вшанування цього християнського свята. Тому не випадково саме на Покрову біля неї відбувається молебень за здоров’я усіх студентів, учнів, викладачів, працівників коледжу. 14 жовтня 2015 року такий молебень відправив декан Рогатинський, отець Дмитро Бігун та представники духовенства району.

 

День сьогоднішній нерозривно пов’язаний з вчорашнім. І кожен слід на землі, і нинішня радість, і небо безхмарне, і наш достаток, і щасливе вільне життя – то слід на землі учасників визвольних змагань з часів козацтва, героїчної  УПА, відважного Майдану та АТО. Беручи до уваги історичне минуле, саме цього дня вперше у Святу Покрову на виконання Указу Президента України Петра Порошенка відзначено День захисника України.

Роки… Скільки б їх не минуло, та не зітруть вони в пам’яті народній світлі імена тих, хто віддав своє життя за Батьківщину. Студентство, викладачі, працівники навчального закладу, стоячи перед пам’ятним знаком Небесній Сотні, хвилиною мовчання вшанували всіх, хто поліг за незалежність та волю України.

 

І ми, вшановуючи Пресвяту Богородицю, чеснішу від Херувимів та славнішу від Серафимів, благаємо її: «Покрий нас чесним Твоїм омофором від усякого зла і принеси молитви за нас, недостойних, Сину Твоєму і Богу нашому Ісусу Христу, щоб спастися душам нашим. Амінь».

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×