Сьогодні, коли Україна веде боротьбу за збереження власної незалежності, варто частіше згадувати ті події, які стали початком краху комуністичного режиму та відновлення незалежності у 1991 році.

Тому, на виконання Указу Президента України від 01.10.2015 року №565/2015 «Про відзначення 25-ї річниці Студентської революції на граніті» у жовтні ц.р. проведено тематичний загальноколеджний урок-презентацію на тему: «Революція на граніті. Перший майдан».

Захід проводився з метою вшанування патріотизму і мужності української молоді, яка у жовтні 1990 року стала на захист прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів українського народу та врахування історичного значення Революції на граніті у справі здобуття Україною незалежності.

З історичною довідкою перед студентами виступила викладач суспільних дисциплін Замкова Галина Павлівна, яка зазначила, що Революція на граніті булапершим успішним ненасильницьким політичним протестом проти чинної комуністичної влади в УРСР, поштовхом до демократизації українського суспільства. Вона залишається прикладом того, що навіть для найбезжаліснішої тоталітарної системи приходить останній час. І тоді її цілком здатні здолати молоді люди, озброєні лише справедливою ідеєю, єдністю і бажанням перемогти.

Під час уроку-презентації студенти переглянуливідеофільм „Революція на граніті”, прослухали пісні Марії Бурмаки „Він іде по воді” та Тараса Петриненка „Я – професійний раб”.

Проведений захід є чудовим прикладом патріотизму молодих людей, що є надзвичайно актуальним у нестабільний для держави час.

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×