18 грудня на базі  Рогатинського державного аграрного коледжу відбулося засідання регіональної студентської ради самоврядування вищих аграрних навчальних закладів Чернівецької, Івано-Франківської, Закарпатської та Тернопільської областей.

Розпочалося засідання з вітального слова директора Рогатинського агроколеджу Ігоря Триніва

та привітань від запрошених представників влади: першого заступника голови райдержадміністрації Степана Демчишина,

 

заступника голови районної ради Олега Вовкуна

та секретаря міської ради Галини Богун,

 які побажали плідної праці учасникам зібрання. Добрим словом гостей віншували і самі студенти.

Згодом відбулося засідання круглого столу

з обміну досвідом на тему: «Формування національно-патріотичної свідомості молодої людини», під час якого учасники вели живий та конструктивний діалог, обмінювались думками та ідеями.

Основними напрямками для обговорення стали концептуальні засади громадянського та національно-патріотичного виховання; національно-патріотичне виховання молоді як пріоритетний напрямок державної політики у процесі формування сучасного громадянина та патріота України; формування української національної ідентичності особистості у полікультурному освітньому середовищі; громадянська освіта як чинник формування особистості громадянина та патріота України; громадські організації в контексті формування активної громадянської та патріотичної позиції  молоді.

Глибина думок, емоційність молодих людей, здатність адекватно реагувати на події, що відбуваються, свідчить про небайдужість молоді до долі України, додає впевненості, що майбутнє держави в надійних руках.

 

Заступники директорів з виховної роботи навчальних закладів погодилися з думкою, що саме зараз усі виховні зусилля повинні бути спрямовані на формування свідомої особистості, яка не хоче відчувати себе перекотиполем чи людиною нізвідки,  шукатиме в історії коріння своєї нації, осмислюватиме її минуле, знаходитиме відповіді на багато питань сучасності.

 

А завданням кожного педагогічного колективу є формування справжнього патріота власним прикладом, органічно поєднуючи історичні факти, літературні надбання, аналізуючи, дискутуючи, навчаючи ненав’язливо і з любов’ю. Що, власне, і є головним критерієм співпраці з молоддю. 

 

 

Виховники поділилися досвідом, як саме, враховуючи побажання молодих людей, планувати і реалізовувати свою діяльність, щоб вони у стінах альма-матері мали змогу сформуватись  справжніми громадянами та справжніми патріотами, а принципи патріотизму  стали святинею для кожного юнацького серця.

 

Також заслухали звіт голови регіональної студентської ради про проведену роботу та обговорили плани роботи на 2015-2016 роки.

А театралізоване дійство «Святий Миколай – приклад добродійства і милосердя» допомогло присутнім задуматися над одвічними цінностями життя, дорослих повернуло в дитинство, а студентів вразило своєю неординарністю.

 

Пізнавальну екскурсія «Рогатин – місто древнє» дала можливість нашим гостям познайомитися з історичним минулим міста, сприяла розширенню світогляду, створила святковий передноворічний настрій.

Дирекція колежу висловлює подяку усім працівникам навчального закладу, які долучилися до підготовки та проведення регіональної студентської ради. Дякуємо! Дякуємо! Дякуємо! 

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×