Усі ми стурбовані подіями, які відбуваються на Сході нашої держави.

Кожен зокрема хоче долучитися до благодійних акцій воїнам АТО, щоб вони відчули турботу, щоб і до них прийшли світлі  Новорічні і Різдвяні свята.

Через постійні бойові дії на передовій, українські військові уже забули, що таке затишок та домашня їжа. Нагадати їм про це напередодні взялися громадські активісти Рогатинщини, викладачі, працівники коледжу, студенти та учні за професією “Кухар”. Цього разу благодійники ліпили одну з улюблених страв – вареники, щоб разом із іншими гостинцями відправити нашим захисникам на передову.

 

Котрий українець не любить вареників, а особливо захисники. Там хлопці  знають неймовірний смак галичанської смакоти з нетерпінням очікують на гостинці.

21-22 грудня  відбулася  акція «Вареники для захисників» в приміщеннні їдальні відділення ПТО нашого  коледжу з ініціативи дирекції коледжу і волонтерів Рогатинщини. Девіз акції: «Багато вареників не буває!».

 

До ліплення долучилося багато небайдужих мешканців міста. Чоловіки на передовій поласують не лише варениками, які встигли полюбити, а й «корейкою»,  іншими салатами, яку дбайливо приготували для українських захисників.

                                                               Як завжди робота  кипить, ліпиться, чиститься і гуде!….

Таким чином ми хочемо висловити безмежну вдячність нашим відчайдушним захисникам. Акція  є проявом милосердя, яке зараз  доречне, бо 2016-ий є Ювілейним Роком Божого Милосердя. Милосердя притаманне кожній людині. Кожен проявляє його по-своєму. Кожна людина, вклала в цю роботу частинку свого серця.
     Добре знаємо та усвідомлюємо, що на голодний шлунок солдат – не солдат, студент  –  не студент…Якщо є можливість допомогти, то чому б це не зробити. Та найголовніше у цьому всьому процесі не їжа, а турбота та настрій. Такі посилки, зроблені з любов’ю,  для солдатів зараз дуже необхідні.

Власне, дякуючи  директору коледжу Триніву І.В.,волонтерам Рогатинщини, учасники акції, мають таку можливість наліпити та приготувати смачненькі варенички і передати напередодні  Різдвяно-Новорічних  Свят.

Впродовж дня кількість охочих долучитись до виготовлення вареників лише збільшувалась. До ініціативи долучились як досвідчені господині: викладачі, лаборанти,чергові гуртожитків,технічні працівники студенти, які вже мають практику виготовлення такої кількості вареників, так і новачки, особливо хлопці.

Та найбільше праці  і кулінарних здібностей доклали майстри виробничого навчання Козак Зоряна Петрівна і Торган Марія Степанівна.

           Організатори та учасники приготування вареників для українських бійців звертаються до небайдужих людей, зокрема до молоді, активно долучатися до таких  заходів, адже  це і є яскравий приклад допомоги воїнам АТО, котрі захищають Україну та оберігають нас від ворогів.

 Тисячі вареників поїдуть до наших хлопців в АТО, додадуть їм сили обороняти кордони нашої землі. Ми будемо щасливі від того, що наша праця не пройде даремно, що наші воїни відчують теплоту наших сердець .
Бажаємо нашим захисникам міцного здоров’я, святкового Різдвяного настрою, мирного неба і щасливого повернення до рідних домівок.

Ми молимось, щоб вони усі приїхали додому живі, здорові, щоб війна нарешті закінчилася.

 

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×