Вічна пісня барв і кольорів,

Неповторна музика натхнення!

Шепіт трав і шелест яворів,

І дзвінкі турботи сьогодення.

Дух народу в колір заплете,

Проросте і піснею, і цвітом.

А над світом, гляньте, а над світом

Українська вишивка цвіте.

 

Вишиванковою ходою та флеш-мобом, метою якого було  формування велетенського вишитого тризуба, відзначили Міжнародний день вишиванки у Рогатинському державному аграрному коледжі.

День вишиванки для студентства як свідомої верстви суспільства  – це день сповідування українських традицій і народної культури, день звернення до української національної свідомості, день патріотизму і духовної єдності народу, це своєрідний ланцюг минулого, сьогодення і майбутнього. Тому недарма студентська та адміністративна ради коледжу із безлічі запропонованих молодими людьми форм проведення свята обрали саме вишиванкову ходу та флеш-моб, метою якого було  формування велетенського вишитого тризуба.

Мереживом виткане наше життя,

Душею свій час відчуваєш.

І буде настільки цікавим буття,

Які в нього нитки вкладаєш.

Веселковими барвами переливалися розмаїті вишиванки студентів, представників адміністрації, педагогів, працівників коледжу та гостей, які завітали на свято. А радість чудового, сонячного вишиванкового дня з коледжною родиною розділили гості – голова районної ради Р.Д.Гринишин та міський голова м.Рогатин С.С.Насалик.

 

Оскільки вишиванки завжди  слугували і слугують  не тільки своєрідним оберегом, а й  джерелом щирих посмішок і гарного настрою, то в ході святкування їх звеличували добрим словом, піснями і танцювальною композицією.

Проведений захід закликав молоде покоління до збереження споконвічних народних традицій, до створення та демонстрування етнічного вишитого українського одягу, розуміння того, що українська вишивка є символом національної гордості, усвідомлення того, хто ми є, чого ми варті і чого не слід забувати. Адже символ нації – вишиванка – завжди була, є і буде необхідною для міцності української держави.

Ще раз вітаємо усіх українців з чудовим святом. Хай в кожній оселі  розквітне калина, оживуть квіти і птахи на полотнах, а в душах завжди панує гордість за приналежність до чудової, квітучої, співучої, творчої і талановитої нації!

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×