З метою профілактики і запобігання кібератаки на інформаційну систему навчального закладу, 19 вересня у Рогатинському державному аграрному коледжі за участю заступника директора з навчальної роботи Вільчика Володимира Омеляновича, був проведений навчально-практичний семінар.

 

Цього року в Україні через кібернапади і розповсюдження вірусів багато комп’ютерних систем організацій вийшли з ладу, що призвело до значних матеріальних збитків.

Хакерська атака (кібератака) – це дії зловмисників або шкідливих програм, які спрямовані на захоплення інформаційних даних віддаленого комп’ютера, отримання повного контролю над його ресурсами або виведення системи з ладу. 

Правила користування робочим комп’ютером та інформаційними мережами детально роз’яснив викладач комп’ютерних техногологій Веркалець Роман Васильович. Під час обговорення правил інформаційної безпеки педагогічні працівники спільно склали перелік рекомендацій задля попередження і розповсюдження вірусів у інформаційній системі коледжу:

  1. Не використовувати не перевірений на наявність вірусів  USB-накопичувач на робочому комп’ютері.
  2. Не під’єднувати мобільний телефон до робочого комп’ютера або інформаційної мережі навчального закладу, тому що можливе зараження вірусом через передачу даних.
  3. Не користуватись персональною електронною поштою на робочому місці. Слід використовувати лише електронну пошту коледжу та його підрозділів.
  4. Користуватися соціальними мережами з робочого комп’ютера забороняється.
  5. В пошуках необхідної інформації заходити лише на перевірені офіційні сайти.

     

    При підозрі, що ваш комп’ютер вражений вірусом потрібно перш за все запустити антивірусну програму на виявлення вірусу і звернутися до викладача комп’ютерних дисциплін, а також ні в якому разі не включати чи перезавантажувати комп’ютер. За безпеку інформаційної системи навчального закладу відповідальність несе кожен працівник, який нею користується. 

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×