“Мир – це дещо більше, ніж відсутність війни”

                                                                                                           Любомир Гузар 

Міжнародний день миру – це День відмови від насильства і припинення вогню в усіх куточках Землі. Щорічно, починаючи з 2002 року, з ініціативи ООН  воно відзначається 21 вересня.

Мир – головна цінність для будь-якої людини. Захищати його ідеали, зміцнювати дружні відносини між державами, спільними зусиллями працювати для досягнення миру в усьому світі – основні принципи, якими керувалася ООН, заснувавши це свято.

День миру в наші дні актуальний як ніколи, адже сучасне суспільство страждає від міжнаціональних конфліктів, війн, терактів, екологічних лих. Організація об’єднаних націй закликає в цей день подумати про ці проблеми і шляхи їх вирішення. Це  заклик до примирення, порозуміння, спільної роботи по зміцненню стабільності, дотримання прав і свобод людини.

Темою Міжнародного дня миру у 2017 році, за ініціативи генерального секретаря ООН  Антоніу Гутерріша, став вислів «За мир – разом: повага, безпеку і гідність для всіх». Особлива увага в цьому році приділяється важкому становищу біженців і мігрантів по всьому світу.

Для України це свято особливе по-своєму, адже вже четвертий рік ми втягнуті у війну на сході країни, яку нам нав’язують наші російські сусіди.

Тому традиційно ряд заходів проходить і у нашому коледжі, адже наші студенти ніколи не стояли осторонь важливих і актуальних проблем сьогодення.

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×