Революція Гідності – це кровна плата українців, які прагнули свободи, кращого «по-європейському» життя. Ще з давніх-давен в наш народ закладено ген «не покори» і «бунтарства». Наш народ катували і мордували протягом багатьох століть, та здавалося б в сучасній Незалежній Україні не може бути кровопролиття, війни. Та це не сон, а все насправді. А починалось все з…

     21 листопада чотири роки тому до Києва з усієї України почали з’їжджатися небайдужі люди, щоб висловити протест проти дій влади. Так розпочалася сторінка в історії України, яка назавжди увійшла у підручники як Революція Гідності. Акція мала чисто мирний характер. На Майдані Незалежності встановлювали сцену, людей з плакатами в руках «Україна – це Європа» все більшало…

   27 листопада у Вільнюсі Віктор Янукович повинен був підписати Угоду про асоціацію з ЄС, але Угода зірвалась. В той час як у більшості областях України люди виходили на вулиці і утворювали живий ланцюг, який тягнувся з Києва до Польщі, що символізував єдність України з Європою.

    30 листопада пролилась перша кров на Майдані, «Беркут» розігнав мітингувальників. Багато тоді студентів і мирних людей було заарештовано.

     2- 4 грудня в місті Рогатин, студенти Рогатинського державного аграрного коледжу вийшли на демонстрацію і закликали населення страйкувати проти влади з гаслами « Банду геть!», « Україна – це Європа!», «Ганьба!».

  19 січня в Києві на вулиці Грушевського почалися перші бойові сутички  між «Беркутом» і мирними демонстрантами, які проти них використовували світло шумові гранати. А вже 22 січня були залучені снайпери проти українців, внаслідок чого – безліч невинних смертей молодих юнаків і чоловіків.

   Хвиля протестів охоплює цілу Україну, які підтримують демонстрантів у Києві та вимагають у представників влади зупинити кровопролиття.

   20 лютого 2014 року – найтрагічніший День Майдану. У цей день загинуло найбільше людей за всі три місяці протестів. Загальна офіційна кількість загиблих під час Революції Гідності налічувала 106 осіб.

   21 лютого офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього дня у Києві на Майдані відбулося прощання з загиблими Українськими Патріотами, яких у жалобних промовах назвали «Небесна сотня». Тепер це загальнонаціональне гасло «Небесна сотня. Герої не вмирають».

   Події Євромайдану змінили українську історію, сколихнули весь світ, а найголовніше – перевернули світогляд мільйонів українців.

    21 листопада 2017 року в Рогатинському державному аграрному коледжі була проведена поминальна панахида за «Небесну сотню» біля стелли на подвір’ї навчального закладу. Зі словами вшанування пам’яті Героїв України виступили представники влади: заступник голови райдержадміністрації Оксана Канюка, заступник голови районної ради Олег Вовкун, секретар міського голови Галина Богун. А також поділилася спогадами учасниця Євромайдану, викладач коледжу Леся Володимирівна Воловчак.

  Після чого відбулася літературно-мистецька композиція «Майдан нашої надії». Студенти аграрного коледжу відтворили хронологічну послідовність трагічних подій Революції Гідності 2013-2014 років.

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×