26–27 квітня на базі НМЦ “Агроосвіта” в рамках реалізації німецько-українського проекту “Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України” відбулося засідання робочої групи з питань удосконалення підготовки фахівців із спеціальності 208 “Агроінженерія” (за ОПП “Експлуатація та ремонт машин і обладнання АПВ”).

      У засіданні взяли участь іноземні експерти, викладачі Глухівського агротехнічного інституту ім. С.А. Ковпака Сумського НАУ, Мирогощанського аграрного коледжу, Борщівського агротехнічного коледжу, Рогатинського державного аграрного коледжу, Житомирського агротехнічного коледжу, працівники НМЦ “Агроосвіта” та представники виробництва.

  

        Рогатинський державний аграрний коледж представляв голова циклової комісії загальнотехнічних дисциплін  Юрій Степанович Чепіль.

    Під час засідання відбулась жвава дискусія щодо змісту підготовки майбутніх техніків-механіків сільськогосподарського виробництва.

         Учасники робочої групи обговорили такі актуальні питання: вимоги виробництва до випускників технікумів і коледжів; удосконалення стандарту підготовки фахівців; можливості коледжів і підприємств для посилення практичної підготовки студентів та ефективності її проведення; удосконалення методичного забезпечення освітнього процесу; тематику підвищення кваліфікації викладачів.

       За підсумками роботи було сформульовано пропозиції щодо вдосконалення орієнтовного навчального плану зі спеціальності та прийнято рішення провести підвищення кваліфікації викладачів на тему “Експлуатація та обслуговування тракторів” до кінця 2018 року.

       Наприкінці семінару учасники отримали сертифікати від керівників проекту.

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×