«1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо»
Цього року Україна вперше, разом з вільними країнами, надійними союзниками та партнерами, відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.
У цей день згадують усіх жертв Другої Світової війни та відзначають перемогу над нацистською Німеччиною.
Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг ветеранів, котрі боролися з нацизмом і перемогли його. Але не менше заслуговують на увагу та пам’ять інші, кого торкнулась війна – військовополонені, остарбайтери, підпільники, діти війни, цивільні, які постраждали від окупації і бойових дій у 1939-1945 р.р.
Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Ця боротьба триває щоденно і ми не маємо права програти, бо, як і багато років тому, захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини для громадян.
І ми віримо, що в календарях незабаром з’явиться День перемоги над Росією.
Сьогодні у навчальних групах проведені тематичні виховні години до Дня примирення та перемоги «1939-1941. Пам’ятаємо. Перемагаємо».
Нам не треба війни, не треба –
Ми за спокій і мир на Землі,
Щоб не коршаки в чистому небі,
А космічні пливли кораблі,
Щоб щасливо зростали діти
І не бачили жаху війни,
Щоб зловісний воєнний вітер.
Був розвіяний вітром весни.
Вітром правди і сили людської –
Силу ту не здолати в віках –
Нас даремно лякають війною,
Міць народу – в народних руках!
Вітаємо з Днем пам’яті та перемоги над німецьким нацизмом! Бажаємо всім нам незабаром відсвяткувати ще один великий День перемоги. Слава Україні!
Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×