Герої не вмирають, герої живуть вічно!

Сьогодні студенти, учні та працівники коледжу вийшли на майдан біля каплички Покрови Пресвятої Матері, де традиційно проходять урочисті заходи, щоб помолитися за здоров’я живих і вшанувати пам’ять полеглих Героїв України усіх часів.

День Героїв – це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України. Його відзначають з 1941 року, як постановив Другий великий збір ОУН. Свято приурочили до 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі вбили Євгена Коновальця. Було також обумовлено, що саме у травні пішли з життя «кращі сини України XX століття» Микола Міхновський і Симон Петлюра.

  Сьогодні їх подвиг продовжують вже новітні герої. Ми висловлюємо вдячність тим, хто має в собі сміливість, жертовність і патріотизм. Це військові на передовій, які з ризиком для власного життя борються за мир і безпеку наших родин та домівок. Волонтери, які невпинно допомагають військовим. Медики, які рятують життя і лікують поранених. Працівники ДСНС, які прибувають на місця надзвичайних ситуацій для гасіння пожеж і розбору завалів. Люди невійськових професій, які віддають усе, щоб допомогти постраждалим від війни.

    Хвилина мовчання. Всі завмерли. До  пам’ятного знаку Небесній сотні студентсько-учнівська молоді кладе квіти…

    Війна триває і ми платимо найвищу ціну за захист нашої незалежності та свободи… Вкотре дякуємо нашим військовим за їхню хоробрість, мужність та відважність, за можливість навчатися і працювати. Пам’ятаємо кожного, хто поліг і продовжуємо їхню боротьбу, аби наша країна залишалась вільною!

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×