Нещодавно у Рогатинському державному аграрному коледжі відбулось чергове заняття Школи      молодого педагога.

В теоретичній частині заняття з молодими педагогами поділились досвідом  своєї професійної     діяльності викладачі коледжу Височанська Р.П. та  Блага О.Ю.

       

Практичну частину було проведено у формі тренінгу «Справжній педагог: хто він?». Метою        тренінгу була допомога молодим педагогам виявити і усвідомити проблемні зони в особистісній і      професійній сферах, сприяти мотивації викладачів до саморозвитку, самореалізації, навчитись        формувати навички групового співробітництва.

Молоді педагоги активно включились у виконання програми тренінгу, вони з цікавістю               виконали вправу «Колесо життя», яка дала змогу кожному учаснику визначити свої позиції в           соціальних, професійних, особистісних, інтелектуальних, психологічних, емоційних, духовних та    фізичних аспектах життя, а також визначити сфери життєдіяльності, які необхідно вдосконалити.

  

 Виконуючи вправу «Ціннісні орієнтації педагога», молоді викладачі, працюючи самостійно і в        групах, визначили по три основні цінності , що є запорукою успішності в професійній діяльності.

 Моделюючи ситуацію «Яким повинен бути педагог», було обговорено три стилі роботи:             вчитель-лектор, вчитель-зірка та вчитель-фасилітатор. Учасники прийшли до висновку, що           успішний вчитель повинен поєднувати у собі найкращі риси з усіх стилів діяльності.

   На завершення тренінгу учасники підтвердили здійснення своїх очікувань від тренінгу, які        кожен визначив для себе на початку заняття. 

   В засіданні Школи молодого педагога взяли участь заступник директора з виховної роботи         Гамколо Р.В. та методист коледжу Замкова Г.П.

                                                                  Добровлянська Н.В. –                                                                  практичний психолог коледжу

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×