Бібліотека – це той храм, де завжди

                               народжується і зберігається духовність.

                           В.Сухомлинський

                              Книга – це одне з найбільших чудес,

                              створених людиною.

                                                                                                

Бібліотека – це незвичайне місце, де не тільки зберігаються книжки, це те місце, де кожний знайде собі затищок і відкриє для себе новий світ.

Часом ми й не догадуємося, яку клопітку працю і величну місію виконує бібліотекар: виховує грамотного читача, навчає його орієнтуватися у потоці інформації та уміло користуватися ресурсами, послугами бібліотеки.

Історія бібліотеки дуже цікава і по-своєму фантастична. Перша бібліотека на Україні з’явилась ще у період Київської Русі за Ярослава Мудрого, заснована в 1037 р. при Софіївському соборі.

Всеукраїнський день бібліотеки щорічно відзначається 30 вересня згідно Указу Президента України  « Про встановлення Всеукраїнського дня бібліотек» від 14 травня 1998р. Бібліотека Рогатинського державного аграрного коледжу існує вже понад 60 років і зараз обслуговує понад тисячі студентів і викладачів. Вже багато років цей книжковий храм очолює Належита Лідія Миронівна.

Цього року бібліотека коледжу взяла участь у Всеукраїнському конкурсі « Краще портфоліо бібліотеки аграрних технікумів і коледжів» і посіла I місце у номінації «Імідж сучасної бібліотеки і бібліотекаря».

Організували святкове дійство «Оселя людського розуму»  працівники бібліотеки. З нагоди Дня бібліотеки і бібліотекарів зі словами привітання виступили заступник директора з навчальної роботи Вільчик В.О., завідувач методкабінету і голова профкому Замкова Г.П. і студенти коледжу.

Розважальна програма заходу була цікава і захоплююча: лунали пісні, майстерно виступав народний танцювальний колектив «Юність Опілля» і смішили імпровізованою сценкою «Баба Палажка і баба Параска» за мотивом І.С.Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я».

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×