Урок – це дзеркало загальної та педагогогічної  культури вчителя, міра його інтелектуального надбання, показник його кругозору та ерудиції.

 

                                                                   В.Сухомлинський

 

«Дидактика Сухомлинського та сучасне заняття»- тема педагогічних читань  , проведених в коледжі.

На розгляд педагогів  були винесені цікаві і актуальні ідеї, думки,повчання славетного вчителя.

Зокрема,викладач економічних дисциплін Базюк Г.М.висвітлила  питання:

«Проблеми  освіти  у  творчій  спадщині  В.О.Сухомлинського».

Вихователь гуртожитку  Бардаль М.І. представила  цікаве питання, яке зараз актуальне і впроваджується в роботу майже всіх педколективів, викладачів  і вчителів зокрема.Це:» Педагогічні ідеї В.Сухомлинського  як   концептуальна  основа  особистісно-орієнтованого  підходу».

«Ідеї гуманізму і демократизму В.О.Сухомлинського у практичній

діяльності  майстрів виробничого навчання і викладачів відділення ПТО»висвітлив викладач спецдисциплін , голова циклової комісії загально технічних дисциплін  Чепіль Ю.С.

« В .О. Сухомлинський  про оцінювання  результатів  навчально-пізнавальної  діяльності  студентів  і учнів» ,тема виступу викладача спецдисциплін  Гамкало В.Р.

«Урок  у дидактичній системі В.О.Сухомлинського» представила  методист коледжу Бартків М.В.

 

«Сучасне заняття. Його завдання і ефективність» Цю проблему висвітлила завідувач методичним кабінетом Замкова Г.П.

 

Проведення педагогічних читань, присвячених  В.О. Сухомлинському, підтверджує, що творчість його поцінована і надає можливість у повній мірі доторкнутися душею й серцем до прекрасних високохудожніх творів педагога-новатора. Вона з кожним роком привертає все більше пильної уваги світової наукової та педагогічної громадськості, як у нашій країні, так і за кордоном. Розроблена ним педагогічна система збагатила педагогічну науку новаторськими ідеями і положеннями, зробила свій внесок як у теорію, так і в практику виховання. А це ще один етап у розвитку Української педагогіки.

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×