Отець Іван Боско – покровитель коледжу.

Оберігайся злого –

твори добро

 

Важливо для молоді мати добрий приклад для наслідування, покровителя який оберігає та підтримує, вказує добрий шлях.

Покровителем коледжу є Святий Отець Іван Боско (18151888) — італійський священик, який все своє життя присвятив молоді, створивши у своєму будинку школу та дім для учнів.

 Шанує своїх небесних покровителів студентський та педагогічний колектив коледжу. В рамках місячника першокурсників 15.09.2014р. відбулася виховна година Отець Іван Боско – покровитель коледжу”. Метою лекції-презентації було ближче знайомство з особою святого апостола і педагога молоді Іваном Боско, з його святістю та педагогічним досвідом. Для кращого пізнання педагогічного досвіду Отця Боско було продемонстровано та проаналізовано відеофільм і його повчання.

Зазначено про чудову здатність святого – жертвувати свій час для молоді, бути з тими, кого любиш, за яких ладен і життя віддати. Це важливий урок для нас усіх – спадкоємців його духовних і педагогічних багатств. Його секрет успіху у вихованні – це бути з молодими, перебувати поміж ними, бути там, де вони перебувають. Отець любив молодь і хотів для неї земного і вічного щастя, хотів аби його вихованці ставали добрими громадянами своєї Батьківщини.

 

Для всіх нас отець Іван Боско залишив послання свого життя: “Хочу тобі подарувати рецепт святості, котрий полягає: по-перше, в радості; по-друге, в обов’язках – навчанні та молитві; по-третє – у вчинках добра і милосердя для всіх”.

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×