12 березня 2015 року в Рогатинському державному аграрному коледжі відбувся конкурс читців німецької поезії «Читаємо Шевченка німецькою». До участі в ньому долучилися студенти 1-3 курсів відділень «Ветеринарна медицина», «Виробництво і переробка продукції тваринництва», «Зберігання, консервування та переробка м’яса» та «Механічного відділення», які виявляють жвавий інтерес до вивчення німецької мови, захоплюються поезією Тараса Шевченка та мріяли спробувати свої сили на ниві декламаторського мистецтва німецькою мовою.

         Увазі  журі  були запропоновані  вірші Тараса Шевченка «Мені тринадцятий минало», «Як би ви знали, паничі…», «Минають дні, минають ночі…», «Мені однаково…», «Заповіт» та інші в перекладах Еріха Вайнерта, Карла-Еміля Францоза, Анни-Шарлотти Вуцькі, Юлії Віргінії, Остапа Грицая. Студенти успішно впоралися з цим завданням, продемонструвавши не тільки навички вільного володіння мовою, а й уміння майстерно декламувати вірші.

         За результатами конкурсу переможцем стала Іра Олійник, студентка групи Т-31, котра продекламувала вірш Тараса Шевченка «Мені тринадцятий минало» в перекладі Еріха Вайнерта  – Ichwargrad überdreizehnJahre“. Друге місце посіла Мар’яна Григорчин (група Т-21), а третє – Христина Кобельник (група Тв-11). Всі учасники були нагороджені символічними подарунками.

         Членами журі відзначено неабиякі поетичні здібності учасників конкурсу та високо оцінено підхід до виконуваних творів.

Голова журі Лілія Ярославівна Притика привітала переможців, подякувала конкурсантам за активну участь в заході, побажала їм успіхів у навчанні та наголосила на необхідності проведення таких заходів і надалі.

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×