Відбулося чергове засідання Школи молодого педагога, на якому розглянуто питання: „Цілісність процесів навчання та виховання”, „Технологія роботи з проблемними дітьми” , проведено тренінг „Етика та психологія педагогічного спілкування”.

Про те, що сутність педагогічного процесу виражається формулою „Навчаючи  виховуй, і виховуючи  навчай ” з молодими педагогами вела мову соціальний педагог Тетяна Степанівна Вергун. Обрана для обговорення тема надзвичайно актуальна, оскільки навчання і виховання як основа навчально-виховного процесу здійснюють розвиток особистості.

Відомо, що у педагогічній роботі педагог поряд з метою навчання та розвитку ставить перед собою мету виховання. Для того, щоб її досягти, він конкретизує свої дії, тобто визначає завдання. Для реалізації завдань застосовує відповідні педагогічні засоби. Якщо при цьому достатньо враховуються закономірні зв’язки та умови, то між педагогом і студентами встановлюється співробітництво – педагог викликає і організовує активну діяльність студентів, спрямовану на засвоєння людського досвіду, домагається певного прогресу в індивідуальному розвитку особистості відносно мети виховання, що потенційно виявляється в результатах виховання.

Про методи роботи із проблемними дітьми перед молодими педагогами виступила практичний психолог коледжу Наталя Володимирівна Добровлянська. Проблеми у підлітковому віці, що призводять до асоціальної поведінки, пов’язані із відхиленням від існуючих соціальних норм, стереотипів, цінностей і очікувань. Такі відхилення у поведінці містять як психологічні, так і біологічні та соціальні причини. Особливо яскраво ці проблеми проявляються у підлітковому віці. Саме в цей час спостерігається підвищена збудливість, психологічна нестійкість, девіація.

Важливим є той факт, що в цей період у підлітків виникають проблеми, з якими їм важко, а іноді і неможливо справитись без допомоги старших. Це можуть бути непорозуміння з батьками, однолітками, викладачами, нерозділене кохання, тощо. Тому не випадково молоді педагоги обговорили методи роботи з проблемними підлітками, які сприяють вирішенню проблем студентів, покращенню їх стосунків з батьками, педагогами і друзями, а також вирішенню проблем, пов’язаних із навчанням.

Також під час заняття з молодими педагогами проведено тренінг – аналіз педагогічних ситуацій. В ролі тренерів виступили завідувач ветеринарним відділенням, голова студентського профкому Роман Степанович Благий та практичний психолог Наталя Володимирівна Добровлянська.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×