Берегти матір – значить піклуватися про чистоту джерела, з якового ти пив з першого свого подиху й питимеш до останньої миті свого життя; ти живеш людиною і дивишся в очі інших людей як людина лиш остільки, оскільки ти назавжди залишаєшся сином своєї матері.

 

 В.Сухомлинський

 

8 травня Рогатинський державний аграрний коледж радо зустрічав у своїх стінах батьківські родини. Тематичні батьківські збори, присвячені Дню Матері, пройшли надзвичайно святково та емоційно. З вуст студентів та учнів звучали найсердечніші слова-звеличення Матері Божої, слова-присвяти Матері Україні, слова-вітання усім матерям світу.

 

         Чудові художні номери додали веселкових барв у цікаве дійство, а це: танцювальні композиції «Козаки», «Україна – це ми» (народний танцювальний колектив «Юність Опілля», кер. Л.Мельник), пісні «Про маму», «Пісня про матір», «Тече вода» (Н.Макогін, Н.Гупало, Тетяна Гудзь, Ірина Гідзяк – кер. О.Маховський), «Молитва за народ» (фольклорний гурт «Оберіг»,  кер. О.Маховський).

В рамках батьківського всеобучу відбулося змістовне спілкування з батьками голови методичного об’єднання кураторів навчальних груп  З.Б.Драган  на тему: «Педагоги і батьки. Партнерство і співпраця».

        

Нестабільна ситуація в державі посіяла нові тривоги матерів, дружин, дітей за долю синів, коханих, батьків, які відстоюють незалежність на передовій. У коледжі навчається четверо студентів, батьки яких у зоні АТО. Це – Сомик Юрій, Замойський Тарас, Бурко Богдан, Кривень Василина. А Курпіта Ольга щоденно чекає з АТО чоловіка.

         Студентський та педагогічний колективи впродовж року не тільки морально підтримували героїв антитерористичної операції на Сході держави, а й долучилися до придбання машини швидкої допомоги, зібравши у квітні цього року кошти у сумі 2464 гривні. У першому семестрі на потреби воїнів спільними зусиллями було зібрано 4965 гривень. А студенти, рідні яких в зоні бойових дій, забезпечуються стипендією.

        Високий дух патріотизму, що витає у коледжі, надихнув  педагогів, студентів, батьків на нові творчі звершення. Тому за збереження  та дотримання народних культурно-духовних традицій, відповідальне ставлення до виконання батьківських обов’язків та співпрацю з навчальним закладом О.М. Бжан, Н.М.Бідулу, В.С.Вергуна, Л.В.Дуденчук, М.М.Крук, С.С.Макогін, О.О.Наконечну відзначено подяками дирекції коледжу та профкому студентів. А творчих високомайстерних педагогів О.В.Гадуп’як, О.М.Гандзин, Л.О.Гірняк, З.Б.Драган, М.І.Лещар, С.С.Паламар, Л.Я.Притику, О.І.Рутила, Н.Т.Сидій нагороджено грамотами адміністрації та профспілки працівників.

 

     

          Окрасою свята була виставка технічної творчості студентів, учнів, викладачів, на якій представлялися вироби з металу, квілінгу, різноманітні вишивки, обереги, тематичні композиції.

 

Відбулося засідання батьківського комітету коледжу, на якому розглянуто питання: «Про тестування випускників та проведення директорських контрольних робіт», «Про підсумки виховної діяльності коледжу у 2014-2015 навчальному році», «Про благодійну діяльність навчального закладу».

У 2014-2015 н.р.  виховна діяльність відзначена значними досягненнями на обласному та регіональному рівнях .

 

Підсумки обласного етапу:

Друге місце у конкурсі стіннівок «Моє майбутнє – Україна європейська» (група М-22, куратор Ганна Приплоцька).

Гран-прі на конкурсі поезії, присвяченого Дню української писемності і мови в номінації: «композиції» ( Діана Дуденчук – група В-22 та Богодар Вергун – група М-31;

друге місце в номінації «гумор» (Квітень Роман – група В -32), керівник Марія Лещар).

Третє місце на конкурсі  робіт юних фотоаматорів «Я – частинка душі України» (група М-31, куратор Михайло Колос).

 

 

Підсумки обласного конкурсу (творчого звіту) аматорських колективів      ВНЗ-І-ІІ р.а. „Україна – це ми”: 

  1. Жанр „хор мішаний” – гран-прі (керівник А.Крупка)
  2. Жанр „хор чоловічий” – І місце (керівник А.Крупка)
  3. Жанр „народна хореографія” – гран-прі (керівник Л.Мельник)
  4. Жанр „бальна хореографія” – І місце (керівник Л.Мельник)
  5. Жанр „вокальний ансамбль дівчат” – І місце (керівник А.Крупка)
  6. Жанр „вокальний ансамбль юнаків” – ІІ місце (керівник А.Крупка)
  7. Жанр „драматичний колектив” – ІІ місце (керівник М.Лещар)
  8. Жанр „фольклорно-етнографічний колектив” – І місце (О.Маховський)

Підсумки обласного конкурсу „Пісенний вернісаж” серед студентів              ВНЗ-І-ІІ р.а.:

         І місце – Наталя Макогін (керівник О.Маховський)

 

Підсумки регіонального етапу конкурсу „Студент року – 2015”:

 

 І місце – Богодар Вергун (керівник М.Лещар)

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×