У стародавньому італійському місті Болоньї на будинку університету є мармурова дошка, на якій викарбуване ім’я великого вченого – ректора Болонського університету Юрія Дрогобича з Русі.

П’ятнадцяте століття, коли жив Юрій Дрогобич, було трагічним для нашої землі. По ній топтали орди кримських ханів, на неї нападали турки, а польські колонізатори намагалися покатоличити її люд.

Здобувши освіту в Італії, Юрій Дрогобич рушив на Русь нести світло науки рідному народові. Цю зворушливу історію розповіли компетентному журі обласного конкурсу читців поезії його учасники у номінації „лірика” студенти Рогатинського державного аграрного коледжу Дуденчук Діана – третьокурсниця ветеринарного відділення та Вергун Богодар – четвертокурсник механічного відділення.

 Майстерно прочитаний уривок „Легенди про Юрія Дрогобича” Станіслава Тельнюка, зовнішній вигляд героїв,  рівень їхньої підготовки та уміння триматися на сцені не залишився поза увагою журі, у складі якого були і театрали. Окремо був відмічений читацький репертуар, у якому події п’ятнадцятого століття якнайкраще віддзеркалюють події  теперішні, а це:  почуття обов’язку перед Батьківщиною, актуальна сьогодні тема „Україна – Італія”, всеперемагаюча сила кохання, гордість за те, що з території Галичини вийшов Юрій Дрогобич – ректор Болонського університету, професор Краківського університету, автор книги латиною „Вчення про передбачення”.

До речі, студенти Рогатинського державного аграрного коледжу уже другий рік поспіль отримують найвищу нагороду на обласному конкурсі читців поезій, а отже робота педагогів є не тільки творчою, а й системною. Готували конкурсантів викладач української мови та літератури, керівник театру мініатюр Лещар Марія Іванівна та керівник народного аматорського танцювального колективу „Юність Опілля” Мельник Людмила Ярославівна. Технічне забезпечення здійснювали викладачі Рутило Олександр Іванович та Гандзин Ольга Михайлівна.

Дебютував на конкурсі першокурсник ветеринарного відділення Кілафли Валерій.

Перемога на конкурсі  це також чимала заслуга директора коледжу Триніва Ігоря Васильовича, який завжди підтримує успіхи своїх студентів та сприяє розвитку творчої майстерності педагогів.

 

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×