Студентська пора – найкращий час у житті людини, яка робить свої перші самостійні кроки. Це роки, присвячені пошукам істини, творчості, прагненню досконалості, неповторної миті становлення особистості. Зі студентської лави починається довга й наполеглива дорога пошуків, стверджень і досягнень у науці, мистецтві, культурі. Зі студентства формується українська національна еліта. 

    Міжнародний день студента 17 листопада 2016р. зібрав в актовій залі Рогатинського державного аграрного коледжу на тематичне дійство «Професія студент – це класно, але,  на жаль, короткочасно» багаточисельну студентську аудиторію.

    Цього дня студентство вітали директор коледжу, заслужений працівник сільського господарства України, кандидат сільськогосподарських наук, депутат обласної ради Ігор Васильович Тринів, голова студентської ради Діана Дуденчук, голова студентського профкому, завідувач ветеринарним відділенням Роман Степанович Благий.

 

    Талановита молодь дивувала присутніх новими художніми номерами у виступах ансамблю гітаристів, квартету дівчат, ансамблю юнаків, народного аматорського хорового колективу „Опільські роси”, народного аматорського танцювального колективу „Юність Опілля”. Загалом панувала креативна, весела, доброзичлива атмосфера свята.

     В рамках святкування відбулося відзначення активної студентської молоді за результатами соціологічного опитування серед студентів в номінаціях : „Студентський лідер”, „Автор поезії”,  „Волонтер”, „Кращий спортсмен”, „Краща ведуча”,  „Аматор сцени”,  „Кращий ветеринарний фельдшер”, „Кращий технолог”, „Кращий кухар”, ”Кращий механік”, „Кращий тракторист”.

     І так, у номінації „Студентський лідер” нагороду отримала Діана Дуденчук, відзнаку вручав директор коледжу Ігор Васильович Тринів. У номінації „Автор поезії”  нагороду отримав Назар Гупало, відзнаку вручав Володимир Омеляновмч Вільчик. У номінації „Волонтер”  нагороду отримав Ярослав Зрудловський, відзнаку вручав Віталій Васильович Мельник. У номінації „Кращий спортсмен”  нагороду отримала Борей Тетяна, відзнаку вручив Петро Степанович Мельниченко. У номінації „Краща ведуча”  нагороду отримала Крук Наталія, відзнаку вручила Тетяна  Степанівна Вергун. У номінації „Аматор сцени” нагороду отримав  Іван Шулевський, відзнаку вручала Наталія Володимирівна Добровлянська. У номінації „Кращий ветеринарний фельдшер” нагороду отримав Беляк Михайло, відзнаку вручив Роман Степанович Благий. У номінації „Кращий технолог”  нагороду отримала Богдана Галінович, відзнаку вручила Марія Степанівна Гладун. У номінації „Кращий кухар” нагороду отримала Ольга Романишин, відзнаку вручила Ольга Михайлівна Баран. У номінації „Кращий механік”  нагороду отримав Роман Сигут, відзнаку вручив Володимир Романович Пазюк. У номінації „Кращий тракторист” нагороду отримав Святослав Ринда, відзнаку вручила Ольга Михайлівна Баран.

     Як в українських, так і в іноземних студентів є свої особливі традиції святкування. Тому цей знаменний „день” був, є і залишиться одним з найулюбленіших для всіх студентів у всьому світі. Для нашого українського студентства характерна прикмета: „Як би День студента не почався, він однаково закінчиться, так само як і минулого разу!” У такий день навіть давні анекдоти і байки зі студентського життя набувають новизни й актуальності. Тому було надзвичайно весело, бо „поважні гості” Лафа та Халява не давали сумувати нікому.

    Ніхто не заперечить, що студентство – найпрекрасніша пора не тільки для здобуття знань та реалізації задумів, але для зародження та плекання найпрекраснішого почуття. Кохання об’єднує студентські серця. Цього дня дирекція словами батьківського благословення та цінним подарунком вітала молоду студентську сім’ю Даниляк Наталії та Андрія.

    Відомо і точно доведено, що студентство – прогресивна верства нації, здатна на сміливі вчинки та кардинальні рішення, яка впевненою ходою крокує по землі. Такої впевненості додає успішне навчання, участь у конкурсах, гуртках художньої самодіяльності, громадському житті коледжу, заняття спортом.Тому,кращих студентів цього дня було нагороджено грамотами дирекції та студентського профкому.

    Ми – одна родина. Як у кожній родині у нас вирує життя зі своїми здобутками, досягненнями та, на жаль, і втратами.Вже 40 днів, як немає з нами мудрого батька, щирого друга, порадника студентів – художнього керівника Омеляна Йосиповича Маховського.І сьогоднішній день студента вперше відбувався без його підтримки, настанов та підбадьорливих жестів всім, хто на сцені. Ми пам’ятаємо мудру науку та творчі поради дорогої нам людини ісвітлій його пам’яті ансамбль хлопців присвятив пісню „На могилі моїй посадіть молоду яворину”.

    Цими днями Україна відзначила День працівників сільського господарства. Це свято тісно переплетене з Днем студента, оскільки наш навчальний заклад ось уже 60 років успішно готує фахівців аграрної галузі. Відзначення Дня працівників сільського господарства – це визнання державою праці аграрія, це хвала мозолястим рукам трудівників, які знають справжню ціну хліба.

Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями Ваші ниви, хай втілюються в життя Ваші плани, задуми та сподівання на радість Вашим рідним, на благо розквіту рідної України та піднесення добробуту всього українського народу!

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×