10 лютого в рамках тижня вшанування духовного опікуна коледжу Івана Боско відбулася зустріч студентської молоді з ксьондзом-селезіанцем, місіонером  з Польщі Богданом Вальчикевичем та сестрою жертвовання Пресвятої Діви Марії Терезою Тургат.

У доступній жартівливій формі ксьондз Богдан розповів студентам про життєвий шлях Івана Боско, який цілковито присвятив себе спасінню молоді, його велику жертовність і любов до людей. Зокрема, що Іван Боско невипадково став священиком. У мами Маргарити знайшов приклад християнського життя, який назавжди залишився в глибині його серця. Був здібним до наук, мав феноменальну пам’ять. Важко працюючи вдень, навчався вночі, щоб мати змогу у 20 років вступити до семінарії, а в 26 – бути висвяченим.

Іван Боско усе життя опікувався сиротами та безпритульними, відкрив для них своєрідний притулок, де вони опановували ремесло і вчилися любити Господа. Активно займався християнською освітою молоді. В основі його виховної системи була велика любов та невичерпна доброта до кожної молодої людини. Тому і праця стала немарною, оскільки вихованця створеного Боско Ораторію Домініка Савіо в 1953 році проголошено святим.

Студенти захоплено слухали ксьондза Богдана, тому зустріч пройшла жваво, динамічно, емоційно та змістовно.

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×