Сумний і скорботний привід зібрав на території Рогатинського державного аграрного коледжу студентів, викладачів, працівників коледжу та громаду міста Рогатина на чолі з представниками районної та міської влади, щоб вшанувати Героїв Небесної Сотні, згадати патріотів Революції Гідності.

Ведучі мітингу-реквієму студенти Горфиняк Андрій та Наталя Крук розповіли про події кінця 2013 — початку 2014 років, коли в Україні відбулася безприцидентна подія – народ повстав проти свавілля корумпованої влади.  В результаті насильницьких дій проти громадян, мирний протест перетворився на революційний рух, який змінив хід історії, в першу чергу змінивши свідомість українців.

  

Минуло три роки – роки важких втрат, болю і випробувань, роки, які назавжди змінили країну і кожного українця.  А події  лютого 2014 року закарбувався в історичній пам’яті нашого народу назавжди.

Тоді вся Україна і весь світ стали свідками холодної жорстокості катів і щирого, чистого, світлого, відчайдушного пориву повстанців – людей з дерев’яними щитами, які гинули від снайперських куль професійних вбивць. Такою є ціна нашої свободи. Кривава жертва мирних людей, принесена на жертовник заради майбутніх поколінь.

Поминальний молебінь за загиблими українцями – героями Небесної Сотні – відслужив декан Рогатинської греко-католицької церкви Пресвятої Богородиці отець Дмитро Бігун.

Від імені учасників Революції Гідності до присутніх звернувся заступник голови громадської організації «Воїни АТО Рогатинщини» Воробець Андрій Михайлович.

Від імені молоді міста виступив студент коледжу Макарчук Володимир, який, зокрема, сказав, що студенти коледжу, як продовжувачі патріотичних традицій українського студентства, роблять все, щоб пам’ять про героїв Майдану жила вічно. Як свідченням цього є встановлений за ініціативи студентської ради та при підтримці дирекції коледжу пам’ятний знак Героям Небесної Сотні, де постійно запалена свіча пам’яті та квіти. І сьогодні, коли йде війна на сході, студенти підтримують наших бійців матеріально і морально, збираючи благодійні кошти, закуповують теплий одяг і продукти, пишуть листи героям-захисникам.

Учасники мітингу-реквієму вшанували пам’ять полеглих Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятних знаків у центрі міста та на території коледжу.

 

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×