Цього року згідно новим Законом про освіту є нововведення – дуальна освіта у вищих і професійно-технічних навчальних закладах. Дуальна освіта – це  поєднання роботи і навчання; коли молодого спеціаліста навчальний заклад готує разом з підприємством.

    Студент та учень поєднює навчання і стажування на підприємстві. При цьому отримує стипендію наближену до заробітної плати.

   Тож 13 листопада в коледжі відбулась зустріч директора навчального закладу І.В.Триніва з учнями відділення ПТО, які б хотіли отримати безпосереднє виробниче навчання на підприємстві. На зустрічі також були присутні заступник директора з виховної роботи Т.С. Вергун і заступник з навчально-виробничої роботи відділення ПТО О.М.Баран.

   Мова йшла про забезпечення учнів та студентів знаннями, вміннями і навиками, а також про можливе подальше їх працевлаштування на місці виробничого навчання. Зокрема обговорювали стажування наших учнів на ТзОВ «ГАЛПЛАСТ», оскільки попередньо була проведена зустріч дирекції коледжу з керівництвом підприємства.

  Ігор Васильович Тринів зазначив, що дуальна освіта – це дуже хороша можливість учням інтегруватися в систему підприємства, вивчати всі виробничі процеси, а також спробувати власні сили як спеціаліста. Наголосив вихованцям на важливості знайти своє місце в суспільстві, яке в подальшому буде приносити моральне і матеріальне задоволення. На його думку, основним аргументом такого впровадження має бути бажання студентів та учнів вчитися і працювати.

   В теперішній час, в період масової хвилі міграції і пошуку кращої долі за кордоном, дуже важливо забезпечити молоде покоління робочими місцями в Україні. 

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×