Успішний розвиток тваринництва, забезпечення населення України продуктами скотарства і сировиною для промисловості обумовлюється багатьма факторами, серед яких відтворення є одним із вирішальних.

      Для успішного проведення заходів по інтенсифікації відтворення, профілактиці неплідності і яловості тварин необхідно вміти своєчасно виявити причини неплідності, оволодіти сучасними методами лікування та профілактики гінекологічних хвороб.

       Днями студенти третього курсу ветеринарного відділення, перебуваючи на навчальній практиці з дисципліни «Акушерство, гінекологія та штучне осіменіння сільськогосподарських тварин» в базовому господарстві ім. Грушевського в селі Чесники під керівництвом викладача Гадуп’як О.В., опановували ректальну діагностику.

  

        Визначили: топографію, розміри, форму і консистенцію, ригідність, болючість та наявність флуктуації матки; розміри, форму, консистенцію яєчників, наявність жовтих тіл.

  

        Бурхливі враження від здобутих навичок стали приводом для обговорення, підвищили інтерес до навчання та самооцінку на шляху професійного становлення.

 

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×