«Мама» – це ім’я Бога на устах і в серцях малюків.

 Вільям Теккерей

Можна пройти крізь пустелі та хащі..
Тільки без мами не можна нізащо,
Бо найдорожче стоїть за словами:
В світі усе починається з мами!..

Анатолій Костецький

        Мама… Стільки приємних спогадів пов’язано із цим словом, скільки можливого і неможливого зробила ця жінка для нас. Хіба може бути хтось ближчим за неї?

      Мама – це найрідніша і найдорожча у цілому світі людина для кожного з нас. З першого дня нашого життя людини – вона поруч. Вона доглядає, годує і допомагає пізнавати світ своїй дитині. Вона навчає цінувати це життя таким, яким воно є, бачити радощі і прикрощі, прагнути завжди до чогось кращого.

      Українці вкладають триєдиний сенс у поняття «Мати». Це Мати-Богородиця, яку ще з давніх-давен обрали заступницею. До неї звертаються у молитві, в поезії, піснях. Це наша земна Матір, яка дає нам життя, мудро формує наші почуття, наші устремління, творить людину. Мати-Україна, яка хвилюється за долю кожного свого сина і своєї доньки.

      Вперше встановлене офіційно Конгресом США 8 травня 1914. Після першої світової війни це свято почали відзначати у Швеції, Норвегії, Данії, Німецькій Державі, Чехословацькій республіці. В Україні офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня.

     15 травня працівники бібліотеки коледжу Л.М.Належита, О.Б.Пазюк, Н.В.Качало організували святкове дійство до Дня Матері для студентів, учнів та працівників навчального закладу.

  

      Т.в.о. заступника директора з навчальної роботи В.Р.Пазюк від імені директора коледжу І.В.Тринів привітав присутніх з святом Матері та побажав не забувати про своїх матерів, частіше їх навідувати, робити їх щасливими.

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×