Тиждень духовності в коледжі

 

Плекай добро, воно повернеться до тебе,

Чини добро, і будеш ти в раю…

Роби добро. Господь сказав: так треба!

Я здалека добро розпізнаю…

        

Рогатинський державний аграрний коледж – це велика і дружна сімя, у якій панують добро і взаємоповага. Тут навчаються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування. Біда торкнулася їх ще змалку. У коледжі вони отримують щомісяця стипендію, адресну допомогу, безкоштовно проживають у гуртожитку, харчуються у благодійній організації «Карітас» при Рогатинській церкві. У коледжі діє студентська профспілка, яка надає матеріальну допомогу тим, хто опинився у скрутному становищі, проводяться різноманітні доброчинні акції.

         З метою глибшого ознайомлення студентів із традиціями доброчинності українського народу та популяризації благодійності серед студентів та викладачів у коледжі з 15 по 20 жовтня  вперше було проведено Тиждень духовності, який є втіленням в життя студентського проекту «Добро починається з тебе». Програма Тижня була змістовною, насиченою та різноплановою.

          Розпочався Тиждень духовності із спільної молитви, яку провів о. Дмитро Бігун біля каплички Матері Божої. Студенти та викладачі коледжу разом молилися за усіх дітей, які навчаються, за їх наставників, батьків, родини, духовних провідників народу, за толерантне ставлення до людей з особливими потребами, хворих, залежних від наркотиків, алкоголю, за любов, мир, взаєморозуміння між людьми в Україні та світі.

         Тему духовності продовжила відкрита виховна година «Добро починається з тебе», яка відбулася 15 жовтня в актовій залі коледжу. Учасники виступу – студенти Воргуль А., Краснюк А., Мосейчук А., Хомишин І., Фрик І., Табінська І., Ладим Л. – у поетичних та прозових рядках висловили своє прагнення жити так, щоб не приносити прикростей людям та Господу.

         Линули одна за одною мелодії духовних пісень у виконанні  Макогін Н., Янєвої О. та художнього керівника коледжу О.Й.Маховського.

         Схвилював усіх виступ викладача коледжу Петращук В.М.. Рядки її власних поезій торкнулися кожного, нагадуючи усім про ту велику любов, жертовність і терпіння, які можуть перемогти найлютіше зло у цьому світі.

         Тематика виховної години спонукала всіх присутніх до роздумів про розуміння великого значення добра та милосердя. Про важливу роль морального виховання  молоді наголосив у своєму виступі священик Р.Дубик, який завжди підтримує тісний зв’язок з студентами коледжу, навчає їх бути добрими, милосердними, наказує берегти їх серця від усього злого.

В рамках Тижня духовності були проведені різноманітні доброчинні і благодійні акції, які сприяли  основним засадам християнського виховання молоді. Перегляд фільмів на духовну тематику, анкетування, конкурс стінгазет «Вірю в  майбутнє твоє, Україно», доброчинна акція «Подаруй бібліотеці книжку», благодійна акція «Допоможи тому, кому гірше за тебе» – ось далеко не повний перелік цікавих заходів.

         Готували студентів та провели Тиждень духовності викладачі коледжу         Гандзин О.М. та Приплоцька Г.В.

.

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×