23 жовтня 2012 року відбулося заняття Школи молодого педагога, на якому було розглянуто питання організації навчально-виховного процесу. 

         «Створення комплексу методичного забезпечення дисципліни – запорука якості проведення  заняття» – тема виступу викладача німецької мови спеціаліста «вищої категорії» Приплоцької Ганни.

         Викладач наголосила на необхідності створення навчально-методичного комплексу, його значенні як для педагога, так і студента.

         Ганна Василівна представила свій навчально-методичний комплекс в  паперовому та  електронному варіанті і поділилася досвідом його створення та використання.

         Акцентувала увагу на тому, що методичний комплекс дисципліни ніколи не може бути завершеним. Він постійно змінюється, удосконалюється, збагачується так як з’являється все більше нової інформації.

         Адже викладач повинен постійно і творчо працювати, йти  в ногу з часом і додавати завжди щось нове.

         «Методична підготовка відкритого заняття» – тема виступу викладача спецдисциплін, спеціаліста «вищої категорії» Петращук Віри.

         Вірою Михайлівною було зазначено, що відкрите заняття – це форма активного методичного навчання, що сприяє впровадженню досягнень педагогічної науки в практику і активному поширенню позитивного педагогічного досвіду.

         Надані рекомендації  молодому викладачу щодо підготовки і проведення  відкритих  занять,  його функції і методичне забезпечення, етапи підготовки.

Викладач поділилася досвідом проведення  практичного заняття, бінарної лекції; методичною підготовкою  і проведенням семінарського заняття та інших.

І як підсумок, було звернуто увагу на те, що система проведення відкритих занять повинна підтримувати все нове, передове, що народжується  в діяльності педагогічного колективу, сприяти впровадженню у практику роботи навчального закладу прогресивних форм і методів навчання, розвитку й виховання студентів.

Закінчила свій виступ Віра Михайлівна словами  Василя Сухомлинського  –  «Вчитель готується до заняття все життя».

Добровлянська Наталія  Володимирівна ознайомила молодих викладачів з методичними рекомендаціями написання психолого-педагогічних  характеристик студентів і групи.

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×