В давнину багатющими країнами були ті, природа яких була найбільш багата, тепер найбагатші країни – ті, в яких людина найбільш діяльна.

На базі коледжу відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів обліково-економічних дисциплін ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації  Івано-Франківської області.

Відкрив  засідання голова методоб’єднання Микола Іванович Незгода – методист Снятинського коледжу Подільського ДАТУ, який ознайомив  присутніх з планом роботи     на 2013-2014н.р.

З привітальним словом звернувся до присутніх заступник директора з навчальної роботи коледжу  Вільчик В.О.,  який  охарактеризував діяльність коледжу.

Згідно плану роботи методоб’єднання  з методичною доповіддю  «Інтерактивні форми і методи при вивченні обліково-економічних дисциплін»  виступив викладач Прикарпатського  лісогосподарського  коледжу Нікіпорець Андрій Сергійович.

 

Після зачитуванння доповіді відбулося жваве обговорення.  Викладачі ділилися досвідом роботи по впровадженню інтерактивних форм і методів  навчання.

 Педагоги мали можливість побувати  на відкритому засіданні клубу «Економічна думка»,  яку представили господарі.

Тема засідання: «Підприємництво Рогатинщини: сьогодення  і перспективи. Мій особистий внесок». Відкрила  засідання – керівник клубу, викладач економічних дисциплін Базюк Ганна Михайлівна, яка  розповіла про історію створення клубу, його роботу і мотивацію вибору  сьогоднішньої теми.

 

Далі, студентка групи Т-41 Матрофайло Марія виступила  з історичною  довідкою створення підприємницького руху в світі. Президент клубу, студент  механічного відділення Гудзовський Євген,  запросив до слова Корчинську Любов Йосипівну,  заступника начальника агропромислового розвитку району,  яка ознайомила присутніх з станом  та перспективами розвитку підприємництва в аграрному секторі району.

         Після  цього   члени клубу презентували бізнес-плани  ,   зокрема такі: Ветеринарна аптека «Барс», «Виробництво меду у фермерському господарстві», «Магазин автозапчастин», «Розведення кроликів-акселератів в розрахунку на 10 міні-ферм», «М’ясний магазин».

         Підсумок засідання підвела викладач економічних дисциплін Дуркач  Мирослава Іванівна,  яка наголосила на тому, що розробка цих бізнес-планів може допомогти студентам в майбутньому у відкритті своєї справи.

 

Говорячи словами австрійського економіста  Й.Шумпетера , те, що Підприємець-революціонер в економіці.Прибуток для нього –лише символ успіху.Головне-вступити на незвіданий шлях там, де завершується звичний порядок|’.

         Студенти коледжу не тільки вчаться, але й займаються в гуртожитках художньої самодіяльності. І саме, члени обласного методичного об’єднання  мали можливість в цьому переконатися , адже їм було представлено концерт.

         Підсумки засідання  обласного методичного об’єднання  викладачів І-ІІ рівнів акредитації нашої області було підбито на засіданні круглого столу.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×