За визначенням ВООЗ, психічне здоров’я – це стан душевного благополуччя, яке дає кожній людині можливість здійснювати власний потенціал, долати звичайні життєві стреси, плідно працювати. В Україні Всесвітній день психічного здоров’я відзначають з 1992 року. Його метою є скорочення поширення депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії та розумової відсталості.
 
Задача кожної сучасної людини зберігати свою душевну рівновагу, бути готовою до стресових ситуацій, і за необхідності звертатися за допомогою, а не пускати на самоплив симптоми перевантаження, депресії, емоційної нестійкості.
11 жовтня 2023 року на відділенні ПТО для студентів та учнів І курсу було проведено тематичну виховну годину на тему «Психічне здоров’я – запорука щасливого життя і довголіття».
Практичний психолог Добровлянська Н.В. детально розповіла про цінність психічного здоров’я, його складові, а також про негативний  вплив стресу на організм в цілому.
Соціальний педагог Гринів Ю.Р. розкрила актуальну проблему булінгу та суїциду серед дітей старшого підліткового віку, їх наслідки та міра відповідальності за нанесення шкоди оточуючим.
На завершення, учасники заходу взяли участь у акції «Скарбничка гарного настрою».
Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×