Вперше понад 100 освітян з різних регіонів України здобули кваліфікацію викладача програми «Освіти миру HWPL», пройшовши онлайн Тренінг викладачів «Освіти миру HWPL» з 24 листопада 2023 року по 26 січня 2024 року. Тренінг безкоштовно провела міжнародна організація за мир HWPL («Небесна культура, мир у всьому світі і відновлення світла»), з метою об’єднання зусиль представників сфери освіти для розвитку освіти у стані війни відповідно до викликів сьогодення.
В ході тренінгу освітяни з 16 областей України та м. Києва, які представляють дошкільні заклади освіти, початкові, основні та старші школи, заклади фахової передвищої та вищої освіти, прослухали лекції за програмою «Освіти миру HWPL» на основі підручника для школярів та для студентів. Від Рогатинського аграрного фахового коледжу взяли участь у тренінгу викладачі Гладун М.С., Височанська Р.П.
За період навчання успішно склали підсумковий екзамен, а також розробили власні плани проведення уроків миру, адаптуючи їх для різних вікових груп учнів. Здобуття сертифіката і кваліфікації викладача «Освіти миру HWPL» дає можливість особисто викладати програму уроків миру HWPL, а також відкриває можливість брати участь в онлайн та офлайн міжнародних семінарах і конференціях з освіти миру.
Освітяни зазначили, що освіта миру та виховання молодого покоління в дусі миру є актуальними для України та світу сьогодні і критично важливими з наступних причин:  «Освіта миру необхідна для молодого покоління, бо їм розбудовувати суспільство і досягати миру у країні».
Крім того, представники освіти визначили широкий спектр позитивних ефектів освіти миру: запобігання конфліктам та насильству, сприяння толерантності та розумінню, розвитку лідерських якостей та громадянської відповідальності, формування навичок критичного мислення та вирішення конфліктів мирними засобами, сприяння збереженню навколишнього середовища, забезпеченню миру, безпеки та сталого розвитку у світовому масштабі, а також допомагає молодим людям стати активними громадянами, які працюють за мир і справедливість у світі.
Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×