У легкій невимушеній атмосфері пройшла зустріч дирекції коледжу зі здобувачами освіти із числа внутрішньо переміщених осіб. На столиках солодкі напої і печиво, що дозволило в затишній атмосфері впевнено поговорити про навчання у коледжі, умови проживання у гуртожитках та у тимчасових домівках, де вони знайшли прихисток, тікаючи від війни.
Директор коледжу Тринів Ігор Васильович, як справжній батько, цікавився їхнім самопочуттям та побутовими умовами, харчуванням та наявністю необхідних продуктів. А також умовами проживання батьків і тимчасових опікунів, з яким проживають. Турбувався, чи всі мають можливість працювати і заробляти кошти, чи вистачає засобів для проживання. Заступник директора з виховної роботи Вергун Т.С. проінформувала присутніх про успішну адаптацію ВПО до нових умов, участь у поза навчальній роботі.
За словами здобувачів освіти, у них зараз все налагоджується, вони з цікавістю навчаються за обраними спеціальностями і професіями, знайшли нових друзів, змістовно проводять час після занять.
Здобувачі освіти з числа ВПО поділились також пережитими подіями перших днів війни: як важкими шляхами залишали свої домівки, як залишилися без засобів існування, якою важкою була та дорога у невідоме.
Зараз пережите частково вже позаду, хоч спогади все ще навертають сльози на очі. Але тішить те, що після пережитого вони не втрачають віру в рідну державу та нашу перемогу, чудово спілкуються рідною мовою.
У зустрічі взяли активну участь заступник директора з навчальної роботи Баран О.М., яка розповіла про успіхи у навчанні, заступник директора з навчально-виробничої практики, голова студентського профкому Полиняк О.Т., яка поділилася думками про діяльність студентського самоврядування, перспективи практичного навчання на підприємствах регіону. На запитання, які виникають в навчальній та поза навчальній діяльності, відповіли практичний психолог Добровлянська Н.В., соціальний педагог Гринів Ю.Р., юрисконсульт Нагірна Л.Б.
Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×