Діти із сімей внутрішньо переміщених осіб пережили трагедію, пов’язану з втратою сім’ї, житла. Вони були свідками бойових дій, змінили місце проживання, тому потребують психологічної допомоги. Крім того, ці діти потребують підвищеної уваги ще й тому, що підлітковий вік є важким, у першу чергу, для самої дитини.

 

 12 березня практичний психолог Добровлянська Н.В. та соціальний педагог Гринів Ю.Р. провели тренінгове заняття з дітьми з родин вимушених переселенців, які навчаються у коледжі.

Здобувачів освіти ознайомили з прийомами керування власним емоційним станом, способами перемикання уваги та розвитку позитивного мислення, вчили розпізнавати свої емоції та емоції інших людей, керувати ними, справлятися з перевантаженням. Разом із психологами учасники заходу пропрацювали дихальні, рухові та комунікативні вправи, спрямовані на зниження імпульсивності та агресивності.

Взаємодія психологічної служби із дітьми з числа ВПО триватиме і надалі у форматі індивідуальних консультацій та групових занять для зниження рівня тривожності, поліпшення психосоціального стану, підвищення мотивації.

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×