«Поезія – це завжди неповторність,

якийсь безсмертний дотик до душі…»

Ліна Костенко

Сьогодні, 21 березня, – Всесвітній день поезії. Мабуть, немає у світі людини, яка б у своєму серці не зберігала улюблені рядочки поезії. Кожен мимоволі цитує улюбленого поета, а часто й не знаючи автора творіння захоплюється красою поетичного слова. Будь-яка година – страшна, сувора або мирна і радісна надихається поетичним словом. Воно веде вперед, стає гаслом, ним вітають з перемогою. Поезія рятує націю.

У Рогатинському аграрному фаховому коледжі вже стало традицією відзначати цей день. У рамках свята в нашому коледжі традиційно проводяться заходи, присвячені цій події: тематична виставка, літературний марафон, поетична кав’ярня. Цьогоріч на заняттях з української літератури і мистецтва студенти та учні коледжу читали поетичні рядки відомих українських митців, ділились враженнями від прочитаного.  На заняттях з предметів гуманітарного циклу здобувачі освіти досліджують кращі зразки поетичних доробків українського письменства, розкривають індивідуальність стилю художнього слова митців, цінність і актуальність спадщини. 

Віддавна саме поезія найпершою реагувала на всі події, які змінювали хід історії і життя людини, саме вірші в усі війни першими переписувались з лиса у лист і листівками летіли з фронту, сповнені ран, відчаю, але і надії. І лише потім усе це підхоплювала проза.

Наші студенти, учні і викладачі відрізняються не лише потягом до науки, але і любов’ю до мистецтва, в тому числі й до поезії. Свої рядки вони присвячують трагічним подіям, що відбуваються в державі, героїзму наших захисників і, звичайно, почуттям любові.

 Цей день подарував всім естетичне задоволення від прочитаних поетичних рядків.

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×