Англійський бізнесмен Річард Брентон, аналізуючи свої досягнення і даючи настанову початківцям, сказав: «Вчіться на практиці, бо навіть помилки, зроблені вами, будуть дуже корисними у вашому становленні».

         Ці слова були основою  проведення чергового обласного методобєднання заступників директорів з навчально-виробничої роботи ВНЗ І – ІІ ст. акредитації Івано-Франківської області на базі Рогатинського державного аграрного коледжу. Відкрила методобєднання голова, заступник директора ДВНЗ Калуського  політехнічного коледжу Гнатишин Надія Михайлівна. У вступному слові директор Рогатинського коледжу, заслужений працівник сільського господарства України, кандидат сільськогосподарських наук, депутат районної ради Тринів Ігор Васильович охарактеризував навчальний заклад і наголосив, що основною базою підготовки  студентів та учнів Рогатинського державного аграрного коледжу є власні лабораторії і кабінети, навчально-виробничі майстерні, клініка, автотрактородром та інші допоміжні спеціалізовані приміщення, які за останні роки, завдяки проведеним ремонтам, значно «омолодилися», доповнилися сучасною інформаційною технікою та необхідним обладнанням. Крім того,  існуюча в державі  на даний час система практичного навчання дозволяє активно використовувати  в навчальному процесі, без перебільшення, увесь виробничий потенціал аграрного сектору економіки району, де студенти і учні коледжу мають змогу закріплювати практичні навики в сучасних господарствах і підприємствах. Завдяки вмілій організації праці на цих підприємствах, доброзичливому ставленні спеціалістів до молодого покоління, доступності, відкритості та взаєморозумінню  майбутні фахівці вдосконалюють і зміцнюють набуті вміння та навики. І нехай перші кроки на виробництві у молодих людей дещо боязкі, не завжди вірні, суперечливі – але це власні кроки ветфельдшера, технолога, механіка, тракториста, кухаря; кроки зроблені в колективі виробничників, де поруч наставник із своїм досвідом завжди допоможе. Щоб не бути голослівним, Ігор Васильович запропонував учасникам методоб’єднання після засідання оглянути всю матеріально-технічну базу коледжу та відвідати показові практичні заняття в навчальній клініці та на виробництві, а саме, в ДП МПК «Росана».

         Власне, на засіданні було розглянуто важливі два питання: «Відповідність навчальних програм з практичної підготовки ОКХ молодшого спеціаліста та вимоги сучасності» (заступник директора Івано-Франківського коледжу електронних приладів Маланчук І.Д.) та «Роль самостійної роботи студента у формуванні професійних навичок майбутнього спеціаліста»  (заступник директора Рогатинського державного аграрного коледжу Мельниченко П.С.).

 

Після обговорення методоб’єднання  мало змогу переконатися у реаліях сьогодення учасників навчального процесу Рогатинського коледжу. Всі були приємно вражені матеріально-технічною базою сучасного закладу.Сьогоднішній коледж – це студентське містечко з комплексом навчальних та соціальних споруд. До послуг молоді три комп‘ютерні аудиторії з підключенням до Internet, всі необхідні спеціалізовані лабораторії та кабінети з мультимедійними проекторами, оснащені відповідними робочими місцями майстерні, кузня, автотрактородром. Проводиться модернізація навчальної клініки. Для занять спортом використовуються власні два спортзали, стадіон.

 

На показовому занятті з хірургії ветмедицини викладача вищої категорії Шквиркова Я.Я., студенти продемонстрували свою підготовку та взяли участь у проведенні операції на живій тварині з одночасним демонструванням етапів операції (оваріектомії) за допомогою мультимедійноо проектора.

Завершенням роботи методобєднання стала екскурсія на базу практики ДП МПК «Росана». Тут учасники побачили умови на сучасному підприємстві, в яких студенти здобувають робітничу кваліфікацію та набувають практичних вмінь становлення спеціаліста. Про співпрацю з коледжем гостинно розповів директор м’ясопереробного комбінату Івасишин Роман Іванович, який ознайомив з усіма виробничими процесами, в яких беруть участь студенти коледжу, показав виготовлену з їх участю продукцію і наголосив, що сьогодні стоїть завдання підготовки професійно визначеного фахівця – не теоретика, а практика, який був би спроможний застосувати отримані знання у практичній діяльності. 

Підсумовуючи роботу, голова методобєднання  зробила акцент на тому,  що на сучасному етапі зв’язок «студент – навчальний заклад – виробництво» ми ставимо на перше місце. Довести свій «продукт» (випускника ВНЗ) до вимог сучасного виробництва – це найпріоритетніший напрям роботи освіти.

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×