Зважаючи на події, які відбуваються у нашій країні, особливу увагу потрібно звернути на забезпечення захисту населення від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, екологічного, природного та воєнного характеру. 

Життя в тиловому місті, селі де не дбають про те, щоб дати людям знання, як поводити себе у надзвичайній ситуації, може обернутися для мешканців бідою. На запитання, що робити, коли почуєш звук сирени або повідомлення про небезпеку переважно відповідають: «Тікати!» Але куди і при цьому робити не  знають. У місті є, звичайно,  укриття, але де вони і в що якому стані, громадськості маловідомо. Відкрита інформація про це  опублікована на сайті Рогатинської районної державної адміністрації. Можна скористатися досвідом Маріуполя, де будинки з бомбосховищами чи просто міцними підвалами  позначили червоним хрестом, а на асфальті малюють вказівники, щоб мешканці могли швидше знайти безпечне місце у випадку обстрілу.

 В Рогатинському державному аграрному коледжі проведено заняття із навчальними групами, згідно плану цивільного захисту коледжу по вивченню теоретичних знань та навичок, при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, екологічного, природного та воєнного характеру, а також досягнення злагодженості у роботі керівного, командно-начальницького та особового складу, позаштатних формувань навчального закладу, педагогічного складу, студентів, учнів навчального закладу в цілому, як об’єкта  цивільного захисту при виконанні заходів щодо попередження та реагування на надзвичайні ситуації.

   

Цивільний захист в навчальних закладах організовується за тим самим принципом, що й на об’єктах народного господарства, але з навчальною метою. Начальником цивільного захисту  навчального закладу є його директор. Розроблено організаційну структуру цивільного захисту навчаль-ного закладу. Створено невоєнізовані формування цивільного захисту, а саме ланка охорони громадського порядку, пожежогасіння, надання першої медичної  допомоги. Особливу увагу звернено на практичне відпрацювання навичок   при наданні першої медичної допомоги.

В організації і підготовці занять брали участь: Маньків Богдан Васильович – викладач «Захист Вітчизни», Нікітенко Віра Іванівна – завідувач здоров пунктом коледжу, Мельниченко Галина Богданівна – викладач медико-санітарної підготовки  і безпеки життєдіяльності, Притика Лілія Ярославівна – викладач української мови, військовозобов’язана.

 

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×