Деякі заходи карбуються у нашій пам’яті особливо яскраво, адже за їхню підготовку береться вийнятковий сценарист-людська щирість. Вона простежується у кожному танцювальному русі, мелодії чи поетичному рядку, торкаюсь найтонших струн душі.. Один з таких – Велично дзвін воскрений залунав,  у третій день свят відбувся за сприяння директора Рогатинського державного аграрного коледжу, депутата обласної ради, кандидата сільськогосподарських наук, Заслуженного працівника сільського господарства України Ігоря Васильовича Триніва.
            У переповненій залі спостерігався непідкупний захват на обличчях краян, звучало багатоголосе «браво», адже дійство вражало до глибини душі. Того дня було ніде голку ткнути, студенти докладали у проходах між рядами додаткові стільці, бо охочих побачити творчий звіт художніх колективів навчального закладу прибуло напрочуд багато.

При вході гостей зустрічав керівник коледжу І.В.Тринів, запрошував переглянути виставку робіт студентів, які народилися у творчих мастернях, що діяли у навчальному закладі незадовго до Великодня. Креативні вироби молоді проймали холл святковою радістю, а окремі додали колориту сцені. Ігор Васильвич зізнався, що цей захід, хоч і традиційний, та щоразу викликає хвилюванн, бо знає скільки старань вклала в нього освітня родина, тому хотілося б, щоб надовго запамятався землякам. Помітний трепет спостерігався й за кулісами, де фінально повторювали партії учасники. Втім, коли залунали позивні свята,  він розвіявся, залишивши виключно майстерність та щирість. А дивувати гостей студентам і працівникам коледжу було чим, бо кожна нота та рух на сцені, наче відшліфований смарагд, виблискували у святковій короні заходу, заворожували глядача, викликаючи у нього радість, а  іноді й смуток.

 Розпочалось дійство вокально-хореографічною композицією «Вийся, гаївко, вийся» у виконанні фольклорного гурту «Оберіг» та НАТК «Юність Опілля» (кер. Б.Федьків,  А. Крупка,  Л. Мельник), що пригадала сивочолим глядачам давнє опільське дійство біля храмів на Великдень. Після цього присутніх у залі задушевно привітали наймолодші учасники-діти й онуки працівників закладу. Відтак, усіх розважали гуморист, солісти, тріо, ансамблі, хорові та танцювальні колективи, які є лауреатами й переможцями різноманітних конкурсів. Заворожував ритмічний вальс НАТК «Юність Опілля» під супровід на саксофоні студента механічного відділення Івана Лижичка. Щирі слова вітань впродовж свята лунали з вуст ведучих Наталії Добровлянської, Тетяни Вергун, Богдана Федьківа, Наталії Крук, Володимира Макарчука. Та найбільше закарбувались у памяті хвилини концерту тісно переплетені з біллю яка болить нині кожного-війною. Музичні та хореографічні композиції, підсилені кадрами з боїв на Сході та Революції гідності, зронили сльози не на одному обличчі. Від учасників творчого вечора до памятного знака Небесній Сотні студенти поклали квіти.

Print Friendly, PDF & Email

Головна

Контакти

koledg@ronet.com.ua

+38(03435)2-14-48

 2023 – 2024 Рогатинський аграрний фаховий коледж

Меню
×